CategoriesBlog

Σταντ προβολής για επιχειρήσεις

σταντ προβολής προϊόντων. Custom display stands

Σταντ προβολής για επιχειρήσεις

Κάθε επιχείρηση έχει τις δικές της ανάγκες και χρειάζεται διαφορετικό είδος σταντ ώστε να προβάλει και να προωθήσει τα προϊόντα και τις υπηρεσίες της.

Τα σύγχρονα μηχανήματα και η εξελιγμένη σχεδίαση μάς δίνει τη δυνατότητα να δημιουργούμε πρακτικά και αποδοτικά σταντ προβολής.

Τι προσέχουμε

Μεταλλικά σταντΈνα βασικό στοιχείο που πρέπει να έχουμε υπόψιν μας όταν πρόκειται να επιλέξουμε σταντ, είναι ο αριθμός σταντ προβολής που χρειαζόμαστε.

Αν και πολλοί θα σκεφτούν ότι «αν κάποια επιχείρηση έχει ανάγκη από 200 – 300 σταντ, τότε, πιθανότατα, δεν έχει ιδιαίτερο θέμα με το budget», εδώ θα πρέπει να αναφέρουμε ότι το οικονομικό δεν είναι το μόνο που μας απασχολεί, στη περίπτωση του μεγάλου αριθμού σταντ προβολής.

Και εξηγούμαστε.
Εκτός από το ποσό που θα κληθεί να καλύψει μία εταιρεία για την απόκτηση πολλών σταντ, θα χρειαστεί να ασχοληθεί και με θέματα όπως:

• Ποια σταντ είναι κατάλληλα

• Πώς θα γίνει η μεταφορά

• Πόσο εύκολη είναι η αποθήκευση

• Πόσο ανθεκτικά είναι

• Πόσο εύκολη είναι η συναρμολόγησή τους (αν χρειάζεται)

• Αν θα υπάρχει δυνατότητα επαναχρησιμοποίησης

• Σε ποια σημεία θα τοποθετηθούν (εσωτερικοί ή εξωτερικοί χώροι, πολυκαταστήματα, εμπορικά κέντρα κ.λπ.)

Από τις απαντήσεις που θα δοθούν στα πρώτα ερωτήματα προκύπτουν αμέσως τα επόμενα, που όμως πια αυτά αφορούν όλα τα σταντ προβολής, είτε πρόκειται για ένα είτε για εκατοντάδες:

• Από τι υλικό θα πρέπει να είναι τα σταντ προβολής που θα χρησιμοποιήσουμε;

• Θα είναι επιδαπέδια ή επιτραπέζια;

• Τι μέγεθος θα έχουν;

• Πόσες θέσεις προβολής θα διαθέτουν;

• Ποιο σχεδιασμό θα επιλέξουμε;
(Π.χ. αν είναι χάρτινα τι σχέδιο και τι εκτυπώσεις θα έχουν; Αν είναι ξύλινα θα προχωρήσουμε σε ειδικά σχέδια με χάραξη ή κοπή; Αν είναι ξύλινα ή μεταλλικά θα χρησιμοποιήσουμε αυτοκόλλητα για προβολή και προώθηση;)

Παίρνοντας την απόφαση

Επιδαπέδια εντυποθήκηΑφού λοιπόν έχουμε απαντήσει στα παραπάνω ερωτήματα, τότε έχει έρθει η στιγμή να ασχοληθούμε με μερικές ακόμα λεπτομέρειες, που όμως μπορούν να κάνουν τη διαφορά μεταξύ της απόκτησης αποδοτικών σταντ προβολής ή κάποιου σταντ που απλά θα χρησιμοποιήσουμε για λίγο και μετά θα βρεθεί σε μια αποθήκη να… «κάθεται».

Εάν θέλουμε μεγάλο αριθμό σταντ προβολής, τότε επιλέγουμε το σχέδιο που θα είναι το καλύτερο δυνατό για την πλειονότητα των σημείων που θα τοποθετηθούν.

Για παράδειγμα, όταν κάποια σταντ πρόκειται να τοποθετηθούν σε Super Markets, είναι σχεδόν αδύνατον να γνωρίζουμε την ακριβή διαρρύθμιση του κάθε καταστήματος, μπορούμε όμως, γνωρίζοντας τη γενική διαρρύθμιση των καταστημάτων, να επιλέξουμε αυτό που θα είναι συμβατό με τα περισσότερα από αυτά.

Το ίδιο ισχύει και για άλλους χώρους και Point of Sales, όπως τα φαρμακεία και τα καταστήματα καλλυντικών. Κάθε φαρμακείο είναι διαφορετικό, αλλά μπορούμε να επιλέξουμε ένα σχέδιο που θα ταιριάζει με την αισθητική των περισσότερων φαρμακείων και θα προβάλει με αποδοτικό και αποτελεσματικό τρόπο τα προϊόντα μας.

Θέλω ένα σταντ για πολλαπλές χρήσεις. Τι επιλέγω;

Εκτός από τις περιπτώσεις που μία επιχείρηση χρειάζεται πολλά σταντ προβολής, υπάρχει και η περίπτωση που κάποιος χρειάζεται ένα σταντ, αλλά ιδανικά θα επιθυμούσε να το χρησιμοποιήσει περισσότερες από μία φορές.

Αυτό είναι κάτι που το ακούμε συχνά στην XLGstand και πάντα φροντίζουμε να προτείνουμε τις πλέον πρακτικές και χρήσιμες λύσεις.

Plexiglass
Plexiglass Σταντ προβολής για επιχειρήσειςΣτην περίπτωση που πρόκειται για προϊόντα μικρά σε όγκο, αλλά πολυτελή, τότε μία λύση είναι ένα κομψό σταντ προβολής κατασκευασμένο από μαύρο plexiglass με laser χάραξη και βαφή ή ειδικό πολυτελές αυτοκόλλητο. Αν επιθυμούμε κάθε φορά να προωθούμε προϊόντα διαφορετικού brand, τότε μπορούμε να επιλέξουμε το αυτοκόλλητο ώστε να υπάρχει η δυνατότητα αλλαγής.

Εάν επιλέξουμε να προβάλουμε στο stand το δικό μας brand, τότε και το αυτοκόλλητο, αλλά και η χάραξη είναι εξαιρετικές λύσεις. Φυσικά πάντα μπορεί να γίνει συνδυασμός, δηλαδή να χαραχθεί το δικό μας λογότυπο και να χρησιμοποιούμε αυτοκόλλητο ανάλογα με το προϊόν που θα προωθούμε.

Ξύλινα
Ξύλινο Stand WST1031Σε περίπτωση που θέλουμε να προβάλουμε μικρά προϊόντα με έμφαση στη φύση και το περιβάλλον, για παράδειγμα Bio διατροφή κ.α., τότε μία καλή και φιλική προς το περιβάλλον λύση, είναι ένα ξύλινο επιτραπέζιο σταντ προβολής από σημύδα. Και σε αυτό το σταντ μπορεί να γίνει χάραξη ή ακόμα και κοπή με laser, ώστε να δοθεί σχήμα στο επάνω μέρος του σταντ, αντίστοιχο με το σχήμα που επιθυμούμε (π.χ. logo).

Φυσικά, πάντα, υπάρχει η δυνατότητα χρήσης αυτοκόλλητου, καθώς και ο συνδυασμός των δύο λύσεων. Πρόκειται για μία εξαιρετική λύση για café, είδη διατροφής, mini markets, είδη δώρων κ.λπ.

Για μεγαλύτερα αντικείμενα ή για πολύ μεγάλο αριθμό αντικειμένων, υπάρχει και η λύση των επιδαπέδιων ξύλινων σταντ. Είναι εύκολα στη συναρμολόγηση και την τοποθέτηση και αναδεικνύουν τα προϊόντα που προβάλουν. Μετακινούνται εύκολα και είναι ιδανικά για πολλαπλές χρήσεις, ανάλογα με την περίοδο (προσφορές, εκπτώσεις κ.α.).

Χάρτινα

5 tips για να κάνετε τα stand σας να ξεχωρίζουνΆλλη μία εξαιρετική επιλογή είναι τα χάρτινα stand.

Είτε επιτραπέζια είτε επιδαπέδια, μπορούν να έχουν εντυπωσιακά σχέδια και γραφικά, που τραβούν τα βλέμματα και κεντρίζουν το ενδιαφέρον των καταναλωτών.

Όπως τα ξύλινα και τα χάρτινα σταντ προβολής είναι ελαφριά, εύκολα στη συναρμολόγηση και τη μεταφορά, ενώ μπορούν να αποθηκευτούν χωρίς να καταλαμβάνουν πολύ χώρο. Ιδανικά για πληθώρα προϊόντων, χρησιμοποιούνται πολύ συχνά σε φαρμακεία, βιβλιοπωλεία, πολυκαταστήματα κ.λπ.

Το γεγονός ότι είναι κατασκευασμένα από χαρτί, δεν πρέπει να μας ξεγελάει, αφού είναι ικανά να αντέξουν αρκετό βάρος, όπως αυτό των βιβλίων για παράδειγμα.

Τέλος μπορεί να γίνει η εκτύπωση της αρεσκείας μας, δίνοντας μία ξεχωριστή εμφάνιση σε στο χάρτινο σταντ μας.

Μεταλλικά
Μεταλλικό Stand MS1007Για ογκώδη και πιο βαριά προϊόντα, συνήθως προτείνουμε μεταλλικά επιδαπέδια σταντ προβολής. Ανάλογα με τα προϊόντα, γίνεται και ο συνδυασμός των υλικών.

Πρόκειται για ιδιαίτερα ανθεκτικά σταντ προβολής που είναι κατάλληλα για εσωτερική και εξωτερική χρήση.

Μπορούν να χρησιμοποιηθούν για διάφορα είδη ευρείας λιανικής πώλησεις (π.χ. mini markets) ή για βαριά προϊόντα όπως μπαταρίες αυτοκινήτων και μοτοσυκλετών.

Το δικό σας stand
Στην XLGstand σχεδιάζουμε και κατασκευάζουμε το δικό σας σταντ προβολής προϊόντων και υπηρεσιών.

Μπορείτε να επιλέξετε κάποιο έτοιμο σχέδιο από αυτά που μπορείτε να δείτε στο eShop μας, να ζητήσετε κάποιο έτοιμο σχέδιο σε διαφορετικές διαστάσεις ή με μικρές παραλλαγές, ακόμα και να δημιουργήσουμε το δικό σας stand, που θα είναι μοναδικό και ξεχωριστό.

Επικοινωνήστε μαζί μας στο [email protected] και στο 210 94 30 219 και πείτε μας τι ακριβώς επιθυμείτε, ώστε να σχεδιάσουμε και να κατασκευάσουμε το δικό σας stand!

2 Comments

  1. […] τα σταντ προβολής στις εκπτώσεις να αποτελούν κεντρικό εργαλείο σε αυτή […]

  2. […] τους και να προσελκύσουν πελάτες. Αξιοποιώντας τα σταντ προβολής προϊόντων αποτελεσματικά, μπορείτε να δημιουργήσετε αξέχαστες […]

Comments are closed.