CategoriesBlog

Ποιο σταντ να διαλέξω;

Ποιο σταντ να διαλέξω

Ποιο σταντ να διαλέξω;

Η διαδικασία επιλογής ενός stand είναι πολύπλευρη και ενδιαφέρουσα.

 

Παράγοντες επιλογής

σταντ προβολής προϊόντων. Custom display standsΠοιο σταντ να διαλέξω

Ανάγκες

Σε κάθε περίπτωση πρέπει να λάβουμε υπόψη μας κάποιους σημαντικούς παράγοντες.

Αρχικά ξεκινάμε σκεπτόμενοι τις ανάγκες που καλείται να καλύψει το κάθε stand.

Για παράδειγμα διαφορετικό σταντ θα σκεφτούμε για μικρά πολυτελή προϊόντα και διαφορετικό για βαριά ογκώδη αντικείμενα.

Ξύλινο σταντΠοιο σταντ να διαλέξω

Σημείο τοποθέτησης

Αφού γνωρίζουμε τα προϊόντα που θέλουμε να προβάλουμε ή να προωθήσουμε, πρέπει να καταλήξουμε σε ποιο σημείο θα τοποθετηθεί το stand. Αυτό συχνά καθορίζεται και ανάλογα με το χώρο που διαθέτουμε. Μπορεί να μας βολεύει να τοποθετήσουμε το stand δίπλα στο ταμείο, ή επάνω σε κάποιο τραπέζι ή πάγκο. Τότε, προφανώς, θα χρειαστούμε ένα επιτραπέζιο σταντ.

Εάν ο χώρος μας το επιτρέπει τότε μπορούμε να τοποθετήσουμε κάποιο επιδαπέδιο σταντ. Ένα τέτοιο σταντ διαθέτει χώρο για μεγαλύτερα ή περισσότερα προϊόντα και μπορεί να τοποθετηθεί στην είσοδο του καταστήματος, σε εμφανή σημεία δίπλα σε βιτρίνες και στους διαδρόμους. Επίσης, ένα επιδαπέδιο σταντ μπορεί να τοποθετηθεί σε εσωτερικό ή εξωτερικό χώρο. Και σε αυτή την περίπτωση καλό είναι να καταλήξουμε στο πλέον κατάλληλο υλικό.

Άλλη αντοχή έχει ένα μεταλλικό και άλλη ένα χάρτινο stand, ειδικά αν πρόκειται να τοποθετηθούν σε εξωτερικούς χώρους και να είναι εκτεθειμένα στα καιρικά φαινόμενα.

Ποιο σταντ να διαλέξω

Διαστάσεις

Μια ακόμα σημαντική απόφαση είναι οι διαστάσεις.

Καλό θα ήταν στο σταντ στο οποίο θα καταλήξουμε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί για αρκετά από τα διαθέσιμα προϊόντα, καθώς και να μπορεί να τοποθετηθεί σε περισσότερες από μία θέσεις.

Αν, για παράδειγμα, καταλήξουμε ότι χρειαζόμαστε ένα επιδαπέδιο σταντ για να το τοποθετήσουμε στην είσοδο του καταστήματος, αλλά έχουμε και μία εσοχή πλάτους 58 εκ, όπου θα μπορούσε να τοποθετηθεί το σταντ για μελλοντική χρήση, καλό θα ήταν να μην επιλέξουμε ένα σταντ πλάτους 60 εκ., αλλά να ζητήσουμε ένα ελαφρώς πιο στενό σταντ ώστε να μπορέσουμε να το χρησιμοποιήσουμε σε πολλαπλά σημεία.

Το ίδιο μπορεί να ισχύει για ένα επιτραπέζιο σταντ που θα θέλαμε να το ακουμπήσουμε και σε κάποιο πάσο συγκεκριμένων διαστάσεων.

Stands για εκθεσιακά περίπτεραΠοιο σταντ να διαλέξω

Υλικό κατασκευής

Άρα αφού αποφασίσουμε το μέγεθος, πρέπει να καταλήξουμε στο υλικό κατασκευής. Ένα σταντ μπορεί να είναι κατασκευασμένο από χαρτί, ξύλο, μέταλλο ή plexiglass. Ανάλογα την περίπτωση μπορεί να γίνει και συνδυασμός υλικών, εάν αυτό το επιτρέπει ο σχεδιασμός του σταντ.

Οι διαστάσεις και το υλικό κατασκευής θα μας καθοδηγήσουν σχετικά με τις επόμενες αποφάσεις που θα πρέπει να πάρουμε.

Ποιο σταντ να διαλέξω

Σχεδίαση

Αφού έχουμε καταλήξει τι θέλουμε να προωθήσουμε, που θα το τοποθετήσουμε, από τι υλικό θα είναι και σε ποιες διαστάσεις το χρειαζόμαστε, μας μένει να ασχοληθούμε και ε το θέμα της εμφάνισης και του σχεδιασμού.

Ανάλογα με το μέγεθος και το υλικό, υπάρχουν αντίστοιχες δυνατότητες. Για παράδειγμα ένα μεταλλικό σταντ μπορεί να βαφτεί σε όποιο χρώμα επιθυμούμε, ενώ μπορεί να δεχθεί και αυτοκόλλητα. Σε ένα χάρτινο σταντ μπορεί να γίνει εκτύπωση του δημιουργικού που επιθυμούμε (π.χ. λογότυπο) καθώς και να επιλέξουμε το χρώμα του κυρίως σώματος. Τα ξύλινα σταντ έχουν, φυσικά, ως βάση το χρώμα του ξύλου, αλλά ανάλογα με τη σχεδίαση μπορούν να δεχθούν τόσο εκτύπωση, όσο αυτοκόλλητο ή και χάραξη.

Ποιο σταντ να διαλέξωΠοιο σταντ να διαλέξω

Θέσεις

Κατά τη διαδικασία του σχεδιασμού πρέπει να αποφασίσουμε και τον αριθμό των θέσεων που θέλουμε να έχει το σταντ μας. Ανάλογα με τα προϊόντα που θα προβάλουμε θα είναι και οι θέσεις. Άλλες βάσεις θα χρησιμοποιήσουμε για να τοποθετήσουμε μικρά αντικείμενα, άλλες για είδη ένδυσης, άλλες για υποδήματα και διαφορετικές για μπαταρίες αυτοκινήτου. Καλό θα ήταν, αν το επιτρέπει ο συνολικός σχεδιασμός του σταντ, να υπάρχει η δυνατότητα μεταβολής των θέσεων ανάλογα με τις ανάγκες μας.

Σε κάθε περίπτωση πρέπει οι θέσεις να επαρκούν για να τοποθετηθούν τα προϊόντα ευκρινώς και να παρουσιάζονται σωστά, αποδοτικά και επαγγελματικά.

custom made standΠοιο σταντ να διαλέξω

Custom κατασκευές

Στην XLGstand διαθέτουμε μία μεγάλη ποικιλία από έτοιμα σχέδια, ικανά να καλύψουν σχεδόν κάθε ανάγκη και απαίτηση. Φυσικά τα έμπειρα και εξειδικευμένα στελέχη μας είναι πάντα στη διάθεσή σας προκειμένου να σας κάνουμε εξειδικευμένες προτάσεις που θα καλύπτουν απόλυτα τις ανάγκες σας.

Κατασκευάζουμε από ένα μοναδικό τεμάχιο, έως μαζικές παραγωγές. Ο σχεδιασμός και η κατασκευή γίνεται στην Ελλάδα, χρησιμοποιώντας σύγχρονο εξοπλισμό και τεχνικές κατασκευής.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας στο 210 94 30 219 ή στο [email protected], ώστε να συζητήσουμε για τα σταντ που επιθυμείτε καθώς και όλες τις λεπτομέρειες που ενδεχομένως να σας απασχολούν.

 

XLGstand Facebook