CategoriesBlog

5 tips για να κάνετε τα stand σας να ξεχωρίζουν

5 tips για να κάνετε τα stand σας να ξεχωρίζουν

5 tips για να κάνετε τα stand σας να ξεχωρίζουν

Η παρουσίαση & προώθηση προϊόντων είναι ένα αναπόσπαστο στοιχείο ενός πλάνου μάρκετινγκ για κάθε κατάστημα με «σάρκα και οστά». Σίγουρα, το πιο σημαντικό είναι η διαθεσιμότητα των προϊόντων στα ράφια του καταστήματος. Εάν, όμως, αυτά τα προϊόντα δεν είναι τοποθετημένα με τέτοιον τρόπο έτσι ώστε να τραβούν το βλέμμα και να προκαλούν το ενδιαφέρον του καταναλωτή, τότε χάνετε κάποιες σημαντικές ευκαιρίες για ένα καλό μάρκετινγκ.

Τα stands για την προώθηση προϊόντων, είναι συνήθως η απάντηση όσον αφορά στο μάρκετινγκ συγκεκριμένων εμπορευμάτων. Είναι ελαφριά, είναι κινητά και μπορούν να γίνουν άκρως αποτελεσματικά.

Παρόλα αυτά, υπάρχουν κάποιοι τρόποι με τους οποίους μπορείτε να είστε σίγουροι πως η προώθηση των προϊόντων σας γίνεται με θετικό τρόπο. Ορίστε 5 tips για να κάνετε τα stand σας να ξεχωρίζουν:

 

5 tips για να κάνετε τα stand σας να ξεχωρίζουν

5 tips για να κάνετε τα stand σας να ξεχωρίζουν
Εστιάστε στις «περιοχές υψηλής κίνησης»

Είναι αλήθεια ότι οι παρουσιάσεις προϊόντων είναι εξαιρετικά εργαλεία για μάρκετινγκ, μόνο όμως αν οι πελάτες μπορούν να τις δουν. Με το να τοποθετείτε τα stands σε διάφορα μέρη του μαγαζιού σας από τα οποία δεν περνάει αρκετός κόσμος ή αν δεν τραβούν την προσοχή εύκολα, τότε δεν θα προωθηθούν αποτελεσματικά τα προϊόντα.

Ευτυχώς, μιας και τα stands αυτά μπορούν να μετακινηθούν εύκολα, έτσι εύκολα μπορείτε να μεταφέρετε ένα stand από μία σκονισμένη γωνία του καταστήματός σας σε ένα μέρος όπου υπάρχει περισσότερη κίνηση. Η τοποθέτησή τους σε περιοχές «υψηλής κυκλοφορίας», όπως κοντά στην είσοδο, κοντά στη γραμμή ολοκλήρωσης αγοράς και τα ταμεία ή σε έναν κεντρικό διάδρομο αυξάνει την πιθανότητα να παρατηρήσουν οι καταναλωτές αυτά τα stands.

Display stand for eco life company

5 tips για να κάνετε τα stand σας να ξεχωρίζουν
Χρησιμοποιήστε τη θεωρία των χρωμάτων

Αν υπάρχει κάτι που θα τραβήξει την προσοχή του καταναλωτή, αυτό είναι ένα φωτεινό και χρωματιστό stand που να ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα γύρω του. Μερικά από τα Stand είναι φτιαγμένα σε φυσικές – γήινες αποχρώσεις, συνήθως με σκοπό να ξεχωρίζουν τα (χρωματιστά) προϊόντα από μόνα τους. Αν όμως και τα προϊόντα είναι σε γήινα χρώματα και τοποθετηθούν σε ένα stand με εξίσου γήινες αποχρώσεις, αυτό δίνει ένα «μπερδεμένο» αποτέλεσμα κι έτσι τίποτα δεν μπορεί να ξεχωρίσει πραγματικά.

Φυσικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την απλή θεωρία χρωμάτων για να κάνετε τα προϊόντα που προωθούνται να τονίζονται και να φαίνονται περισσότερο, να τα κάνετε πιο pop. Η τοποθέτησή τους, λοιπόν, σε μια περιοχή του καταστήματός σας με συμπληρωματικά χρώματα κοντά στο σημείο εκείνο, θα δημιουργήσει ένα ευχάριστο οπτικό εφέ που τραβάει φυσικά την προσοχή των πελατών. Εάν δεν έχετε το κατάλληλο μέρος, μπορείτε να προσθέσετε κάποια φωτεινά και χρωματιστά σήματα στο σημείο της προώθησης, σε μια εμφανή περιοχή που λειτουργεί με τον ίδιο σχεδόν τρόπο.

Φυσικά, εμείς στην XLGstand μπορούμε να σας προτείνουμε τις πλέον κατάλληλες λύσεις ανάλογα με την περίσταση, όπως την εκτύπωση ενός ειδικού αυτοκόλλητου για το stand σας, ώστε να αποκτήσει μία εντελώς νέα εμφάνιση.

 

 

5 tips για να κάνετε τα stand σας να ξεχωρίζουν
Να τα ανανεώνετε συχνά

Δεν υπάρχει τίποτα πιο στενάχωρο και πιο αποκαρδιωτικό από ένα stand με κενά ράφια και με ένα ή δύο προϊόντα ξεχασμένα πάνω του. Επομένως, είναι απαραίτητο να τσεκάρετε τα stands σε καθημερινή βάση, έτσι ώστε να τα ανανεώνετε κάθε φορά που κάτι τέτοιο είναι απαραίτητο.

Εάν έχει εξαντληθεί το προϊόν για το οποίο έχει φτιαχτεί ένα stand, τότε έχετε δύο επιλογές: στην περίπτωση που το stand δεν έχει κάποια ονομασία πάνω του, τότε μπορείτε να τοποθετήσετε εκεί κάποια παραπλήσια προϊόντα. Εάν βέβαια το stand φέρει κάποια επωνυμία πάνω του, τότε η τοποθέτηση άλλων, παρόμοιων προϊόντων δεν είναι εφικτή. Σε αυτήν την περίπτωση, το μεγαλύτερό σας στοίχημα θα είναι να αφαιρέσετε με κάποιον τρόπο την επωνυμία: είτε μόνιμα είτε να την αποκρύψετε προσωρινά.

Εννοείται πως και σε αυτή την περίπτωση τα εξειδικευμένα στελέχη της XLGstand είναι έτοιμα να σας προσφέρουν τις πλέον κατάλληλες λύσεις.

 

5 tips για να κάνετε τα stand σας να ξεχωρίζουν
Αλλάζετε συχνά τη θέση του stand

Η πλειονότητα των καταστημάτων και των σούπερ μάρκετ έχουν περισσότερα από ένα stand στους διαδρόμους τους ανά τακτά χρονικά διαστήματα και ιδιαίτερα σε περιόδους προσφορών. Συνήθως αυτοί οι πάγκοι παραμένουν εκεί για εβδομάδες, ή ακόμη και μήνες, όσο το προϊόν εξακολουθεί να βρίσκεται σε προσφορά και έως ότου εξαντληθεί.

Ωστόσο, όπως συχνά χρειάζεται να αλλάζει η θέση ενός stand από σημεία του καταστήματος με «χαμηλή κίνηση» όπου δεν προσελκύει εύκολα τον καταναλωτή, άλλο τόσο συχνά πρέπει να αλλάζει και η θέση των «επιτυχημένων stand»-μέσω των οποίων έγινε καλύτερη προώθηση των προϊόντων. Το να ορίζεται η αλλαγή της θέσης των stand σε εβδομαδιαία βάση, αποτρέπει τους πελάτες από το να αισθανθούν πως το κατάστημά σας είναι στάσιμο και χωρίς καμία ανανέωση. Έτσι λοιπόν, αν τοποθετηθεί ακόμα κι ένα παλιό stand σε ένα διαφορετικό σημείο στο κατάστημα, θα δώσει άλλον αέρα και θα προκαλέσει εκ νέου την προσοχή και το ενδιαφέρον των πελατών.

5 tips για να κάνετε τα stand σας να ξεχωρίζουν

 

5 tips για να κάνετε τα stand σας να ξεχωρίζουν
Να τα διατηρείτε ευπαρουσίαστα

Πάρα πολύ σημαντικό, επομένως, είναι το να διατηρείτε τα stand καλά εφοδιασμένα. Όμως, το να τα διατηρείτε συγχρόνως ευπαρουσίαστα, θα σας πάει ένα ακόμα βήμα παραπέρα. Σε κανέναν δεν αρέσει να βλέπει ένα stand βρώμικο ή χαλασμένο, ακόμα κι αν έχει πάνω του τα πιο απίθανα προϊόντα στον κόσμο. Σιγουρευτείτε λοιπόν πως δεν τοποθετείτε καλά προϊόντα σε λάθος stand.

Εάν έχετε ένα παλιό stand που όμως δεν θέλετε να πετάξετε, τότε μπορείτε να το επισκευάσετε και να το ανανεώσετε. Το μόνο πράγμα το οποίο δεν μπορεί να διασωθεί είναι ένα ραγισμένο stand από plexiglass. Ευτυχώς, τα stands είναι αρκετά οικονομικά και μπορούν να αντικατασταθούν εύκολα.

 

5 tips για να κάνετε τα stand σας να ξεχωρίζουν
Επίλογος

Σε αυτό το άρθρο αναφέραμε 5 tips για να κάνετε τα stand σας να ξεχωρίζουν. Ελπίζουμε να σας φανεί χρήσιμο και να σας βοηθήσει να προβάλετε τα προϊόντα σας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Σε περίπτωση που έχετε οποιαδήποτε απορία ή επιθυμείτε περισσότερες πληροφορίες, είμαστε στη διάθεσή σας να σας ενημερώσουμε και να σας βοηθήσουμε να επιλέξετε αυτό που σας ταιριάζει!

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο 210 9430219 καθώς και να μας στείλετε email στο info@xlg.gr.

 

5 tips για να κάνετε τα stand σας να ξεχωρίζουν