CategoriesBlog

Εντυποθήκες

Εντυποθήκες

Εντυποθήκες: Είδη & γιατί να τις επιλέξετε 

  Οι εντυποθήκες ή αλλιώς σταντ εντύπων ή εκθετήρια εντύπων – όπως μπορεί κανείς να τα βρει στην αγορά, είναι έξυπνες και πρακτικές λύσεις για όσες περιπτώσεις απαιτούν την προβολή και διανομή φυλλαδίων, βιβλίων, περιοδικών και έντυπου υλικού γενικότερα.  

  Χαρακτηρίζονται από την αντοχή και την εύκολη μεταφορά τους και συνήθως είναι συναρμολογούμενες. Μπορείτε να τις βρείτε σε διάφορες μορφές και διαστάσεις ή να τις φτιάξετε με βάση τις δικές σας ανάγκες και προτιμήσεις (custom). Διακρίνονται σε επιδαπέδιες, επιτραπέζιες και σε κάποιες περιπτώσεις, σε επιτοίχιες και είναι η ιδανική επιλογή οποιαδήποτε στιγμή και σε οποιαδήποτε περίσταση: είναι κατάλληλες για προβολή και προώθηση εντύπων, για πώληση αλλά και για περιπτώσεις όπου πρέπει να διατεθούν ενημερωτικά έντυπα. 

 Πιο συγκεκριμένα:

Επιδαπέδια εντυποθήκη

Επιδαπέδιες εντυποθήκες 

 Οι επιδαπέδιες εντυποθήκες, συνήθως είναι μεγαλύτερες σε μέγεθος από τα άλλα δύο είδη. Προορίζονται συχνά για μεγάλες ποσότητες υλικού προς παρουσίαση και διανομή, που συνήθως έχουν και μεγαλύτερο βάρος, όπως βιβλία.

Είναι εξαιρετικά ανθεκτικές σε βάρος καθώς και σε αντίξοες καιρικές συνθήκες γι’ αυτό και μπορούν να τοποθετηθούν όχι μόνο σε εσωτερικούς χώρους, μα και σε εξωτερικούς. Υπάρχει η δυνατότητα δημιουργίας τους με custom χαρακτηριστικά, οπότε με το αντίστοιχο χρώμα και μέγεθος μπορεί να δοθεί η αντίστοιχη επιθυμητή έμφαση στα προϊόντα.  

Εντυποθήκες  Μία επιδαπέδια εντυποθήκη μπορεί να είναι μεταλλική, ξύλινη, χάρτινη ή plexiglass ενώ, δεν αποκλείεται και ο συνδυασμός υλικών. Παραδείγματος χάριν, μία επιλογή εντυποθήκης, είναι με συνδυασμό αλουμινίου και plexiglass, με μεταλλική βάση. Ένας άλλος συνδυασμός είναι ξύλο με θήκες plexiglass. Ακόμα, το σχήμα μια επιδαπέδιας εντυποθήκης, μπορεί να είναι κλασικό, μπορεί όμως να είναι και πτυσσόμενο, με τις θέσεις για τα έντυπα σε “ζιγκ-ζαγκ” διάταξη. 

Επιδαπέδια εντυποθήκη   Μία ενδεικτική περίπτωση όπου μία εντυποθήκη είναι απαραίτητη, αφορά την παρουσίαση και διάθεση προς πώληση έντυπου υλικού σε βιβλιοπωλεία. Είναι τέτοια η πληθώρα προϊόντων, που η χρήση εντυποθηκών (συνηθίζεται ο συνδυασμός επιδαπέδιων και επιτραπέζιων) καθίσταται αναγκαία. Επιπλέον, η δυνατότητα κατασκευής μίας εντυποθήκης με custom χαρακτηριστικά, μπορεί να προσδίδει στα προϊόντα ακόμα περισσότερο ενδιαφέρον και να προσελκύει όλο και περισσότερο τους πελάτες. Για παράδειγμα, μπορεί μία εντυποθήκη να έχει ένα έντονο χρώμα, το οποίο από μόνο του θα τραβάει το βλέμμα του πελάτη. Επιπροσθέτως, μία τέτοια εντυποθήκη με έντονο χρώμα, μπορεί να κάνει αντίθεση με τα χρώματα των προϊόντων (π.χ. χρωματιστά χαρτόνια κλπ.) κι έτσι να προσελκύει και τους μικρούς πελάτες του καταστήματος.

  Μία άλλη περίπτωση όπου είναι ιδιαιτέρως βοηθητική η ύπαρξη κάποιας εντυποθήκης, είναι κάποιο συνέδριο – ενημερωτική ημερίδα ή επαγγελματική έκθεση. Ο αριθμός των ανθρώπων εκείνη τη στιγμή είναι ιδιαίτερα αυξημένος και τα ενημερωτικά φυλλάδια-έντυπα, εξίσου πολλά. Επομένως η ύπαρξη μίας εντυποθήκης είναι αναγκαία.

Επιτραπέζιες εντυποθήκες

Επιτραπέζιες εντυποθήκες

     Οι επιτραπέζιες εντυποθήκες προορίζονται για μικρότερες ποσότητες έντυπου υλικού. Συνήθως τοποθετούνται εκεί φυλλάδια, μπροσούρες, προσπέκτους κλπ. Ένα σημαντικό και πολύ θετικό χαρακτηριστικό τους είναι, ότι λόγω του μεγέθους τους, μπορούν να τοποθετηθούν σε οποιοδήποτε σημείο σε ένα χώρο, με σκοπό πάντα την καλύτερη προβολή και προώθηση του έντυπου υλικού. Επίσης και σε αυτήν την περίπτωση, οι επιτραπέζιες εντυποθήκες μπορούν να είναι custom σε υλικό, χαρακτηριστικά κλπ., ενώ κι εδώ, είναι δυνατή και η τοποθέτηση κάποιου λογότυπου είτε με κάποιο αυτοκόλλητο, είτε με τη μέθοδο της χάραξης. 

Τα επιτραπέζια stand είναι χρήσιμα για διαφημιστικούς σκοπούς και στα γκισέ αεροδρομίων, λιμανιών και εκδόσεων εισητηρίων.

Επιτοίχιες εντυποθήκες

  Αντίστοιχα, εξίσου βοηθητικές και πολύ χρήσιμες είναι οι επιτοίχιες εντυποθήκες. Είναι μικρές σε μέγεθος και χαρακτηρίζονται από το γεγονός ότι δεν καταλαμβάνουν ιδιαίτερο χώρο. Είναι χρήσιμες σε περιπτώσεις όπου βασική χρήση του stand είναι περισσότερο ενημερωτική ή διαφημιστική. Για παράδειγμα μπορείτε να έχετε διαφημιστικά και ενημερωτικά έντυπα. Και σε αυτή την περίπτωση μπορεί να γίνει custom κατασκευή που να καλύπτει κάθε ανάγκη και να ταιριάζει σε κάθε χώρο.

Επιδαπέδια εντυποθήκη

Επικοινωνία

Στην XLGstand μπορούμε να σας προτείνουμε τη σωστή εντυποθήκη που να αρμόζει στην περίσταση για την οποία τη χρειάζεστε.

Επικοινωνήστε μαζί μας στο:

210 94 302 19 – [email protected]