CategoriesBlog

Stands αρτοσκευασμάτων

Stands αρτοσκευασμάτων

 Stands αρτοσκευασμάτων 

   Η σωστή προβολή και προώθηση προϊόντων είναι πολύ σημαντική πρώτα απ’ όλα για το ίδιο το προϊόν κι έπειτα και για τα ίδια τα καταστήματα. Διότι έτσι είναι περισσότερο οργανωμένα και ευπαρουσίαστα

   Κι αυτό φυσικά ισχύει ακόμα περισσότερο στην περίπτωση που έχουμε να κάνουμε με τρόφιμα και τον επισιτισμό εν γένει. Παγκοσμίως, είναι παραδεκτή η άποψη πως το πιο σημαντικό είναι να έχουμε μία πρώτη ύλη πολύ καλής ποιότητας. Πέραν τούτου όμως, είναι απαραίτητη και η σωστή προβολή, κάτι που θα αναδείξει ακόμα περισσότερο την ποιότητα του τροφίμου, ειδικά όταν πρόκειται για την προώθηση και πώλησή του. Εξάλλου, όπως λέει και η παροιμία «πρώτα χορταίνει το μάτι και μετά το στομάχι». Αυτό λοιπόν ισχύει και στην περίπτωση που θα αναλύσουμε εκτενέστερα στο άρθρο αυτό, για τα αρτοσκευάσματα.  

   Είδη αρτοποιίας βρίσκουμε παντού: σε φούρνους, σε σούπερ μάρκετ, καθώς και σε μικρότερα μαγαζιά, παντοπωλεία και περίπτερα. Επιπρόσθετα, τα αρτοσκευάσματα μπορεί να είναι είτε συσκευασμένα είτε όχι. Ενδέχεται επίσης να είναι και κρύα. Σε κάθε περίπτωση, στόχος είναι η όμορφη παρουσίαση και διάθεσή τους στο κοινό, χωρίς φυσικά να χάσουν την ποιότητά τους, παραμένοντας έτσι φρέσκα και αναλλοίωτα.  

   Για να επιτευχθεί αυτός ο συνδυασμός, είναι απαραίτητη η επιλογή κατάλληλου εξοπλισμού για την ορθή τοποθέτηση και προβολή των αρτοσκευασμάτων. Και ο πιο συνήθης και πιο σωστός τρόπος, είναι τα σταντ προβολής προϊόντων, κατασκευασμένα ειδικά για αρτοσκευάσματα. 

Ξύλινα και χάρτινα σταντ

5 tips για να κάνετε τα stand σας να ξεχωρίζουν

   Επομένως, για τα αρτοσκευάσματα που δεν είναι συσκευασμένα και τα συναντάμε κυρίως στους φούρνους (και στα αντίστοιχα τμήματα με αρτοσκευάσματα που υπάρχουν πλέον στα σούπερ μάρκετ), πολύ καλές επιλογές είναι -συνήθως- τα ξύλινα και χάρτινα, επιδαπέδια και επιτραπέζια stand.

 Πρόκειται για stand προώθησης προϊόντων (display stands) εξαιρετικά υψηλής ποιότητας και μπορούν να είναι premade ή custom made, σύμφωνα με τις εκάστοτε υπάρχουσες ανάγκες. Είναι κατασκευασμένα από οικολογικά υλικά, φιλικά προς το περιβάλλον και, φυσικά, κατάλληλα για τρόφιμα. Χαρακτηρίζονται από την ελαφριά και ανθεκτική κατασκευή τους, σε συνδυασμό πάντα με την υψηλή αισθητική.  

Ειδικά διαμορφωμένοι δίσκοι

   Άλλο ένα πραγματικά value added στοιχείο για ένα φούρνο, μπορεί να είναι κάποιοι ειδικά διαμορφωμένοι δίσκοι – καλάθια αποθήκευσης (σε στρογγυλό ή/και ορθογώνιο σχήμα) που να συνδυάζουν υλικά. Για παράδειγμα, κάποιο από αυτά μπορεί να αποτελείται από ξύλινη βάση και ολόγυρα να υπάρχει plexiglass. Τέτοιου είδους κατασκευές είναι περισσότερο χρήσιμες για αρτοσκευάσματα μικρού μεγέθους.  

Custom κατασκευές  

 Όποια κι αν είναι η επιλογή stand ή αποθηκευτικού μέσου, αξίζει να αναφερθεί πως μπορεί να γίνει οποιαδήποτε διαμόρφωση που να σχετίζεται με το σχήμα/μέγεθος, το χρώμα, καθώς και το λογότυπο που θα αναγράφεται πάνω του. 

Τι χρώμα;

Επιδαπέδια εντυποθήκη

   Ειδικότερα, σχετικά με το χρώμα: μπορεί ένα επιτραπέζιο stand ή ένα αποθηκευτικό καλάθι όπου συνήθως χρησιμοποιείται για μικρά αρτοσκευάσματα και γλυκίσματα, να κατασκευαστεί σε έντονη απόχρωση. Έτσι, θα δημιουργείται μία όμορφη αντίθεση με τα χρώματα που συνήθως έχουν τα γλυκίσματα στην προκειμένη περίπτωση και το αποτέλεσμα θα προσδίδει μία όμορφη πινελιά και στα ίδια τα προϊόντα, μα και στο κατάστημα. Παράλληλα, θα τραβάει το βλέμμα των καταναλωτών και ίσως και να τους “ανοίγει την όρεξη”. Γι’ αυτόν τον σκοπό, μπορείτε να ασχοληθείτε με τη θεωρία των χρωμάτων και να τη χρησιμοποιήσετε κατάλληλα για περισσότερες πωλήσεις

Λογότυπο

   Ένα εξίσου σημαντικό στοιχείο που αξίζει να τονιστεί, είναι πως κάθε είδους stand και καλάθι, είναι δυνατόν να φέρει πάνω του κάποιο λογότυπο ή κάποιο μήνυμα. Ανάλογα πάντα με το υλικό από το οποίο είναι κατασκευασμένο, υπάρχει αντίστοιχα η επιλογή του αυτοκόλλητου (το οποίο τυπώνεται με ψηφιακή εκτύπωση) καθώς και της laser χάραξης. 

   Στις περιπτώσεις όπου τα αρτοσκευάσματα είναι συσκευασμένα και πωλούνται κυρίως σε υπεραγορές, παντοπωλεία, περίπτερα κλπ., απαραίτητα και πάλι είναι τα stand (είτε επιδαπέδια είτε επιτραπέζια). Και για αυτόν τον σκοπό υπάρχει και πάλι πληθώρα υλικών μεταξύ των οποίων μπορεί κανείς να επιλέξει (μεμονωμένα ή συνδυαστικά). Όπως αναφέραμε και πιο πάνω, τα υλικά διακρίνονται σε: ξύλο, χαρτί κι επιπροσθέτως σε plexiglass και μέταλλο.  

Μεταλλικά σταντ

Μεταλλικά σταντ

   Αναλυτικότερα, τα μεταλλικά stand τροφίμων, είναι ανθεκτικές κατασκευές που μπορούν να τοποθετηθούν και σε εσωτερικούς και σε εξωτερικούς χώρους. Χαρακτηρίζονται από το πλήθος τροφίμων που μπορεί κανείς να τοποθετήσει σ’ αυτά. Ταυτόχρονα, τα μεταλλικά stand τροφίμων μπορούν να είναι εύκολα στη μεταφορά τους, καθώς υπάρχει και η δυνατότητα να κατασκευαστούν με λαβές. Και σε αυτήν την περίπτωση, υπάρχει η δυνατότητα βαφής του stand σε οποιοδήποτε χρώμα, το οποίο φυσικά είναι eco (φιλικό στο περιβάλλον) κι εξίσου ανθεκτικό στις αντίξοες συνθήκες. Τέλος, υπάρχει δυνατότητα τοποθέτησης αυτοκόλλητου, τυπωμένο με ψηφιακή εκτύπωση. 

Επικοινωνία

   Οποιαδήποτε κι αν είναι η ανάγκη για το κατάστημά σας, το εξειδικευμένο προσωπικό της XLG Stand βρίσκεται στη διάθεσή σας προκειμένου να σας ενημερώσει κατάλληλα για όλες τις επιλογές μεταξύ των οποίων μπορείτε να κινηθείτε.  

   Η εταιρεία εγγυάται το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα που θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες σας και θα συνδυάζει εξαιρετική ποιότητα κι αισθητική, πάντα σε προσιτές τιμές. 

   Στείλτε μας e-mail στο [email protected] ή καλέστε μας στο 210 9430219 και κλείστε το ραντεβού σας.